Uthuset i Hafrsfjordgt. på Våland

Uthuset i Hafrsfjordgata på Våland startet opp som Stavangers første elektriske bakeri for ca. 100 år siden. Dette huset har Craig Whitson og Helle Mellemstrand bygget opp igjen til et spennende lokale 

Kursplan våren 2017 

  

"Grillkurs med Kongen"

med H.R.S. Grillkongen Craig, u.f.

Onsdag 30. august: Grill it! 

 

Dette er kurset for dere som vil gjøre noe mer ut av grillingen.

Vi griller for harde livet: kjøtt, kylling, diverse sjømat, grønnsaker,

og mer. I  tillegg lager vi sauser, marinader og krydderblandinger,

salater, sideretter og knallgod dessert.

 

Alle kursene er bygget opp slik at kursdeltakerne lager all maten,

Craig styrer grillingen og kokkene vår hjelper med tips og råd.

Vi bruker både gass- og kullgrill, og vi viser forskjellige typer utstyr

som gjør grillingen lettere å håndtere. Det handler om å bruke

gode råvarer kombinert med grillkunnskap, om det er bruk av trefliser for å gi mer smak

til maten eller langtidsgrilling (indirekte grilling) for større stykker kjøtt og fisk. Vi viser

hvordan råvarene skal behandles og metodene som brukes for å få frem det beste i dem.

Dette kurset er for dere som vil ta grillingen til det neste nivået. Det blir en kjekk, uformell

kveld med massevis av god mat. 

 

Kurset starter kl 17.00 og varer til ca. kl 22.00.

 

Pris kr 1.350,- per person for kurset og maten. Drikke kan kjøpes under kurset.

 

Påmelding:

Epost: helle@craig.no 

www.craig.no

www.uthuset.no

   

"Grillkurs med Kongen"

med H.R.S. Grillkongen Craig, u.f.


Mandag 8. mai: Grilling og atter grilling!

Tirsdag 30. mai: Grilling og atter grilling: Burgers & Dogs

Onsdag 31. mai: Grilling og atter grilling!



I år tilbyr vi to forskjellige typer grillkurs. Vår grunnkurs i grilling, "Grilling og atter grilling!" holdes både 8. og 31. mai. Dette er kurset for dere som vil gjøre noe mer ut av grillingen. Vi griller for harde livet: kjøtt, kylling, diverse sjømat, grønnsaker, og mer. I  tillegg lager vi sauser, marinader og krydderblandinger, salater, sideretter og knallgod dessert.

Nordmenns to favoritt grillretter er burgere og pølser. Tirsdag 30. mai skal vi ha enda et grunnkurs i grilling, med fokus på burgere og pølser (og selvfølgelig spennende sauser og tilbehør til dem).

Alle kursene er bygget opp slik at kursdeltakerne lager all maten, Craig styrer grillingen og kokkene vår hjelper med tips og råd. Vi bruker både gass- og kullgrill, og vi viser forskjellige typer utstyr som gjør grillingen lettere å håndtere. Det handler om å bruke gode råvarer kombinert med grillkunnskap, om det er bruk av trefliser for å gi mer smak til maten eller langtidsgrilling (indirekte grilling) for større stykker kjøtt og fisk. Vi viser hvordan råvarene skal behandles og metodene som brukes for å få frem det beste i dem. Disse kursene er for dere som vil ta grillingen til det neste nivået. Det blir kjekke, uformelle kvelder med massevis av god mat. 

Finn en dato som passer, og meld deg på!

Kursene starter kl 17.00 og varer til ca. kl 22.00.

Pris kr 1.350,- per person for kurset og maten. Drikke kan kjøpes under kurset.

Påmelding:

Epost: helle@craig.no 

www.craig.no

www.uthuset.no

 

 

Her er info om våre bedriftskurs/teambuilding-kvelder (for bestilling eller mer info om priser osv, vennligst send oss en epost på adressen nederst):

 

"Velkommen til Uthuset!"

Vårt mest populært kurs! Når alle gjestene er kommet tar vi en gjennomgang av kvelden: praktiske detaljer, tips og råd, og informasjon om hva som skal skje. Vi deler gjestene i flere lag, og hvert glag får vanligvis 3 oppskrifter hver som de skal lage (minimum 12-15 oppskrifter totalt): kjøtt, sjømat, grønnsaker, salater, sauser. Noen av rettene spiser gjestene mens de jobber, og resten spares opp til en stor buffé senere på kvelden. Etter hovedspisingen er det alltid en god dessert til kaffen.

 

Her er noen eksempler av temaer til matkvelder som vi arrangerer. Det finnes også andre muligheter. En ting er helt sikkert: det blir alltid en del grilling - uansett tema!

* "Grilling: mat fra hele verden" (våre favorittretter, basert på sesongens råvarer)

* Italiensk mat (pasta og pizza er bare begynnelsen ...)

* Amerikansk (Cajun & Creole; mat fra sørstatene)

* Meksikansk (både TexMex og MexMex!)

 

Vi sender oppskriftsheftet til verten (via epost) med samtlige oppskrifter fra kvelden. Slik  kan oppskriftene videresendes til alle kursdeltakere. Gjestene lager mye god mat, de lære mye, men samtidig er det sosiale det aller viktigste. Det blir en kjekk, uformell kveld. En slik kveld pleier å vare i 5-6 timer. Vi begynner som regel mellom kl 17.00-18.00, og avslutter alltid senest kl 23.00. 

 

Per Alfred Undheim er kurslederen i Uthuset. Per Alfred har jobbet mye sammen med Craig, han har vært ansvarlig for Gladmatskolen og er lærer på kokkelinjen på Jåttå Videregående Skole.

 

 

Helt nytt kurstilbud i Uthuset, både til bedrifter og private. Disse kursene varer i ca. 4 timer og er rimeligere enn "Velkommen til Uthuset"-kursene:

 

"Maten alle elsker!"

Vårt andre kurstilbud er et mindre kurs der temaene er "maten alle elsker". Disse kursene starter vanligvis kl 18.00 og er ferdig kl 22.00. Hvert lag tilbereder to forskjellige oppskrifter. Check this out:

 

* Norges Beste Burger: Jepp, temaet er burgers, saftige burgers, Norges beste burgers. Vi lager burger av sjømat, av kylling, vegetarburger og selvfølgelig kjøtt. Vi lager hamburgerbrød, spennende sauser og tilbehør. Vi snakker om hvordan kjøtt skal behandles og krydres og hvordan en god burger skal bygges opp. Noe-ved-siden-av-burgeren er også et tema. Det blir tradisjonelle burgers og noen utenom det vanlige. 

 

* TexMex og MexMex: Vi elsker meksikansk mat, og vi har i alle år laget meksikanske retter i Uthuset. Craig åpnet Norges første meksikanske restaurant, Harry Pepper, helt tilbake i 1986. Dette kurset lærer deg å lage "way better" tacos, nachos, chili con carne og andre kjente meksikanske- og TexMex-retter. Gjestene skal lage salsa, guacamole, og i tillegg smakfulle sideretter og tilbehør. Taco-esken fra butikken er snart "a thing of the past".

 

* Pasta, Pizza og Antipasti: Kurset handler om den gode maten fra Italia, med pizza, pasta og småretter (antipasti, ofte grønnsaks-baserte) i fokus. Fersk pasta lages, selv om vi tar tørket pasta like alvorlig som fersk. Pizza skal vi også lage, og du får tips om hvordan de beste pizzaene komponeres og bakes. Buon Appetito!

 

* Alle lukter svidd!: I Uthuset er det alltid en grill (eller tre) i gang. Dette kurset hjelper med viktige tips og råd som gjør din grilling langt bedre enn naboens eller kompisenes. Vi snakker om griller, utstyr og tar opp viktige temaer som "gass eller kull?" og "verdens beste grilltips". Vi skal tilberede og grille kjøtt, sjømat og grønnsaker samt sauser og tilbehør. En grillet dessert hører også til dette kurset. 

 

* * * * *

 

Hvor finner du oss?

Uthuset ligger i Hafrsfjordgt. 23, midt på Våland. Det er soneparkering i gaten 

(dvs at gjestene ikke skal parkere i Harfsfjordgata), men det er parkeringsmuligheter ved Wang Toppidrettskole (ca. 150 m fra oss), samt ved Våland Barneskole og det gamle sykehuset. 

 

Kontakt oss

E-post: helle@craig.no

 

Uthuset

Hafrsfjordgt. 23

4010 Stavanger

Tlf Helle: 917 13 039

 

 
 
 
 
 
 
 
 
TEAMBUILDING: Matkurs i Uthuset der
gjestene lager maten selv 
 Ønsker du å booke bedriftskurs, eller om du vil ha mer informasjon om kursene, send oss en e-post på helle@craig.no. 

 

 

CATERING: Grill-catering til store selskap 

Ønsker du å booke bedriftskurs, eller om du vil ha mer informasjon om kursene, send oss en e-post på helle@craig.no.
  
Vi importerer barbecue pits (smokers) fra David Klose i Houston Texas. Vi har alltid noen av disse på lageret. Send en epost for mer informasjon. 
images/info/whitson1.jpg
images/info/whitson2.jpg
images/info/whitson3.jpg 
 
images/info/002.jpg 
images/info/001.tif

images/info/003.jpg 
 images/info/005.tif images/info/006.tif
images/info/007.tif images/info/008.tif
images/info/009.tif images/info/0010.tif
images/info/0011.tif images/info/0012.tif
images/info/0013.tif images/info/0014.tif